Thursday, 2 February 2012

Wywy beraya dan Ada Naga yang Terlepas??



Seperti yang Me pernah cita sebelum  ni, dan rezeki yang me dapat sebelum ni semuanya adalah berkaitan dengan Sambutan tahun baru cina dekat office me, Servtouch Wywy. Me kerja dengan company yang memang dimiliki oleh Kaum cina, so tahun baru cina memang disambut meriah tiap tiap tahun. Seperti biasa adanya tarian naga, dapat ang pau & makan makan. So semalam memang enjoy lah kitorang.. Me lah yang untung keje bahagian customer service, separuh hari me tak jawab call, sebabnya department kitaorang yang uruskan semua dari angpau hinggalah ke limau.




Ada 2 ekor naga tapi dalam gambar ni ade 1 jer, yang lagi satu dekat department lain. Bising satu office hari tu..Office me ade 2 tempat satu dekat tingkat bawah dan lagi satu dekat tingkat 5, Naga ni bermula dari atas dulu, lepas dah pusing satu office kat atas tu, lepas tu dia turun ronda ronda dekat bawah plak, kemudian kitaorang semua satu office turun siap sedia kat bawah nak tengok tarian naga.


Nilah boss me, Kitaorang panggil dia Uncle Lee, bos yang paling sporting.. Tapi bila kita buat salah siaplah.. Biasalah kan boss.. Sapa yang buat salah tak kena marah.. betul tak.. 


Nilah kitaorang "girls" dari service department.. oppsss 2 orang x de.. NIta & kak sumathy.. Yang baju kuning tu our lovely boss, ni kira second bos untuk department kitaorang.. Kitaorang panggil dia Mama, yang lagi 2 orang baju putih tu.. technician. 






Barisan barisan VIP Office


Lepas semua kepenatan tengok naga naga beraksi.. apalagi sesi makan makan lah puloks.. semua tengah kelaparan


Kitaorang yang comel.. Oh tolong abaikan mata yang bengkak sebelah tu yer.. hehehe ;)


Dah habis sesi makan.. maka sesi cari boss lah plak nak dapat ang pau.. hehehe memang penat sangat semalam.. penat dengan makan.. siap tapau bawak balik rumah lagi.. Last last petang tak tahan dengan sakit kepala yang menimpa, maka tertalan sebiji penadol. Bukan me sorang ok my senior & my boss pun sama.. Mungkin cuaca panas dan ditambah plak pergi minum ais & ABC.. Me gembira dengan kerja me sekarang, dengan kawan kawan kerja yang sangat memahami & ditambah plak dapat bos yang sangat sporting.. tapi kalau diorang dah resign.. Me pun akan ikut sama.. Kitaorang x nak bos lain.. eh boleh plak cakap camni.. teruk betul.. ;)


Salam sayang,
NURUL


7 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

naga tu tak mkn orang ke? hehe

Anonymous said...

Zuan: hehehe ade.. tp sib baik sempat diselamatkan.. :-)

Cik Akmal said...

Zuan: hehehe ade.. sibbaik sempat diselamatkan.. :-)

Cik FaRiZaM said...

wah ada petunjukan tarian naga la....

madammondoq said...

gambar last tu untuk bagi naga makan ke? hehe..

th3b0r3dsha said...

best...nnt bila2 free leh baca entry CNY sha di blog sha plak k...

Cik Akmal said...

Kak Faz: tiap tiap tahun office akan adakan.. ;)

Madam: A'ah kepercayaan diorang lah kononya..

Kak Sha: ok beres nanti nurul baca.. ;)