Saturday, 11 February 2012

Benci engkau lelaki Bongkak!!



Eeeiii sakitnya hati dengan perangai perangai pemandu yang berlagak ni..dia ingat dia sapa boleh buli kita yang perempuan. bawak kete suka suka hati dia jer.. adik me laki jugak tapi x delah bawak kete sampai macam tu sekali.. Me ade 2 situasi.. hari ni & semalam..


Al kisahnya macam ni.. me cita dulu yang situasi semalam.. semalam masa on the way nak balik rumah adalah sorang mamat ni naik keta viva macam me jugak.. tapi warna silver.. korang pun tahu kan semalam hari jumaat kalau hari jumaat jemnya dua kali ganda pada hari biasa.. yang si mamat naik viva ni, dah lah kete slow macam siput.. ditambah plak jalan sempit dia nak masuk lorong yang me duduk tu.. kalau ikutkan mana muat kete dia nak lalu sepatutnya kenalah bagi kete me jalan dulu.. dia punya berlagak dia nak g dulu dengan tak bagi signalnya.. me dah bagi masuk tu boleh plak dia buat muka berlagak dia dengan tak angkat tangan ke tak apanya orang dah bagi laluan kat dia.. eeeiii sakitnya hati.. sabo jelah nurul ooii.. kalau lah kete me ni jenis span atau besi yang kuat tu nak je langgar kete dia.. eeii geram sangat sangat.. sakit hati tau..


Ok, situasi dua.. pagi tadi..hari ni minggu kedua, so technician me kena keje so me & my senior kenalah take turn.. so minggu ni turn me yang keje.. Jalan berjalan dengan lancar.. tapi masa nak masuk simpang menghala ke office ni ada mamat ni naik kete perdana selamber jer potong me.. dengan tak bagi signal nye.. Tapi mungkin dia tahu dia salah.. terus dia angkat tangan.. Perasaan me yang nak marah dekat dia terus hilang.. yelah akhirnya di tahu salah dia & tahu hormat kita..


Me nak bagitahu korang dua situasi.. Di mana yang berlagak sombong, dah lah buat salah tapi bodoh tak nak akui kesalahan dan dengan orang hormat orang & yang belajar akui kesilapan.. Hello tolonglah jejaka jejaka sekalian ingat me ni perempuan suka suka hati jer nak buli.. bawak keta kenalah ada sikap bertolak ansur, ikut peraturan.. nak cepat sekalipun bagilah signal nak masuk laluan orang. Tak pun rasa malas sangat angkatlah tangan, kita pun tak de lah nak marah.. lembutlah sikit hati kita.. tak kira laki ke perempuan semuannya pengguna jalan raya, semuanya nak cepat sampai ke destinasi..jadilah pemandu yang berhemah.. ingatlah pada orang yang tersayang dan paling utama berhati hatilah semasa memandu.. :)


Salam sayang,
NURUL


18 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe zuan bwk kete ok je, lg suka klu biar je keta lain lalu dlu sbb taknk bersempit-sempit.. huhu tp jarang la drive sebab malas nak drive..

p.s ada lbh kurang 2 mgu lg cuti...

Cik Nurul said...

Zuan: bagus2 yang ni akak suka.. ;) akak terpaksa kena drive..

banyak lagi tu cuti..

KiD said...

ape kata nurul hire je driver.. heheheeh

Adila Saidi said...

lelaki mmg golongan yg mati cepat sbb tak reti jd pengguna jalan raya yg berhemah. fakta nih, cikgu kat driving yg cakap. hehe:)

Akulah Pak Lan said...

Smlm hampir accident dengan myvi bodoh yang tak reti nak tgk sign board beri laluan. Dgn muka bangang dia terus saja jalan.

Cik Nurul said...

KID: hahaha, boleh jugak..

Adila saidi: yelah selalu nak cepat..

Pak lan: bengang je kan.. nasib baik pak lan tak ape2..

abang ensem said...

Biasanya saya jenis lelaki yang no 2. Walaupun tak buat salah, saya tetap akan angkat tangan sambil tunjuk2 henpon atau dengan kata lain, nak mintak no henpon. Walaubagaimanapun aksi ini lebih tertumpu kepada driver wanita secantik Sizueka sahaja.

aReLaN said...

hahahah...amboi la AE ni.tak habis2.sabo jela.saya pon sama gak kot ngan AE tapi memang tak sempat la nak mintak no ke apa.kalau mintak gak,jawabnya makan kasut ngan co-pilot la. :p

KiD said...

aduhai AE nih.. dush dushhhh!! hahahaa

Cik FaRiZaM said...

hahahahahaha... tegelak bc komen AE........

lelaki mmg cenggini, tgk cara Abg kandungan & ayh sendiri pon tahu...

nurul: bile nak jumpa lg ni :)

Cik Nurul said...

Abang Ensem: hahahaha padan sangatlah AE dengan mat romeo..

Arelan: kalau nak mintak no. henpon bagai, confirmnya mestilah kena..

Zarul said...

me kat dalam town Mrs Wifey yg bawak..dia lagi dahsyat bawak keta dari saya(sbb ada lesen lumba kereta)..cuma me nak kena tahan dia berleter kat mana2 driver yg mcm Nurul citer tu je lah

Cik Nurul said...

KID: Mat romeo biasalah.. ;)

Kak Faz: tulah pasal.. sabo jelah.. jomlah nurul bila2 pun ok, kt g jejalan nak? ;)

Cik Nurul said...

Abg Zarul: WoWW, lagi dahsyat wife abg zarul. nurul yg mcm ni pun dah membebel apatah lagi kalau wife abg zarul berganda ganda lah dia punya membebel.. ;)

madammondoq said...

tp kan.. selalu i jumpa pompuan yg macam ni.. huhu..

Cik Nurul said...

Madam: ade jugak.. tapi yg selalu nurul jumpa lelaki..

CIK MAY said...

laki pompuan kadang2 same je..haha..terror sgt kononnye..mcm jln die punye...

Cik Nurul said...

Cik MAy: hehehe setakat ni yg nurul jumpe hanya lelaki.. pompuan belum lagi.. ;)