Wednesday, 1 February 2012

Goyang Inul aka Madammondoq belanje makan dekat Bangkok



Bangkok lah sangat Nurul, Bangkok House je pun.. ala bangkok jugak kan.. hehehe. Hari minggu yang lepas me telah dijemput oleh Blogger Hebat Madammondoq aka Goyang Inul untuk bergathering dengan pemenang pemenag pengomen tegar blog Madammondoq dekat Bangkok House, Sunway Giza. Dan sememangnya rumah me tersangatlah dekat dengan Sunway Giza ni, maka berjumpalah we all petang tu.. Mula-mula malu malu nak jumpa dengan diorang semua ni al maklumlah yang datang tu semuanya pemenang.. Me ni cuma pengalah.. ;) 


Yang boleh nurul cakap kat korang semua memang best.. Makanan dia memang tersangat sedap.. Masakan Thai kan mestilah sedap.. kalau tak caya tengok kat bawah ni..


Daun Kadok + Kacang + Kelapa + Sambal Rahsia, diorang cakap ni rahsia awet muda, oleh kerana me dah tersangat muda so me tak try pun.. hehehe


Kengkawan Goreng gorengan


 Sayur goreng yang ni sangat sedap dihidangkan sekali dengan kuah dalam mangkuk kecil.. kitaorang ingat tomyam tau dalam mangkuk kecil tu, rupa rupanya kuah untuk sayur goreng ni.. sayur goreng ni sedap, tapi bila dicampur dengan kuah dah jadi kurang sedap..


Ikan stim.. yang ni untuk geng geng abang ensem


Pemanis mulut kitaorang petang tu


Inilah geng geng abang ensem Abang Ensem , KID, Aslam & Zuan


Muka muka orang yang tengah lapar, tak tengok kiri kanan langsung


 Seetelah Abang Ensem membocorkan rahsianya yang sentiasa muda tu, Maka tanpa lengahkan masa KID pun mencuba


Kak Faz yang malu malu & Laling Madam pandang kamera me gitu, hehehehe 


Anak anak, Mak mak, bapak bapak semua sudah kekenyangan, maka acara yang terakhir adalah sesi bergambar. Bergaya sakan we all semua petang tu senyum melabor ditambah plak dapat makan percuma.. ;)


 
We all girls yang comel lagi bergaya.. ala tak cukuplah  lagi sorang Mem besar Abang Ensem tak de dalam gambar lah

 
Dan yang terakhir wajib lah bergambar dengan tuan rumah, time kasih Madam sudi jemput me.. lain kali silalah jemput lagi.. Oh yer bukan makan je yang me dapat hari tu.. dapat hadiah lagi dari madam.. ala ingat tak yang me dapat hadiah saguhati contest dari blog  Madam, Later me cita pasal ni ok.. Hari minggu yang indah.. dapat bertentang mata dengan rakan rakan blogger, semuanya sporting sporting.. Terima kasih  Madam & Restoran Bangkok House. Jangan lupa like FB Bangkok House  ok..  

Salam sayang,
NURUL


19 comments:

Cik FaRiZaM said...

mmg lapar bebenor diorg tu, langsung tak pandang kamera.eh tp akak pon tk pandang gak.opsss....akak malu sbnrnye...hehe...akak mmg pemalu ...

Anonymous said...

Sama la kita kak. Saya pun pemalu gak. Tu yang saya bawak mem tu.

hazman aka species1980 said...

hurmm...kalau tahu bro zarul tak datang...nak jugak datang interframe...hehehe

Cik Akmal said...

Kak Faz: Hehehe same je semua.. semua dah kelaporan.. hehehe

Cik Akmal said...

Anonymous Aka Abang ensem: Malu lah sangat hahahaaha

Bro Hazman: nape tak datang? kalau tak boleh jumpa..

yaya said...

sedap nyer menu ! jelez :)

aslam said...

Lps ni buat sesi mingle- mingle dgn nurul lak :)

KiD said...

AE sanggup berlapar dari pagi sebab bangkok house nih.. kali kedua nasi sampai, fuuhhh.. terasa kenyang perut!

Zarul said...

seronok korang...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

rsanya ni 1st time zuan ke blog ni.. hehe so tuk lebih mengenali penulis blog ni, zuan letak dlm bloglist :)

btw zuan x tau plak yang nurul pn antara yang dijemput, salam perkenalan :)

KiD said...

goyang yuuuukk

Cik Akmal said...

Yaya: sangat sedap.. :-)

Aslam: hehehe boleh jer..

Cik Akmal said...

KID: tulah pasal.. bertambah kot, tapi hari tu dia malu malu.. :-)

Abg Zarul: seronok sgt.. :-)

Cik Akmal said...

Zuan: hehehe time kasi sudi singgah blog nurul.. t nurul letak blog zuan dlm bloglist nurul skali.. :-)

tulah x sangka jugak madam jemput nurul.. :-)÷

madammondoq said...

thanks sudi datang ye.. next time kita mingle-mingle lagi... :)

th3b0r3dsha said...

napalah kak sha x tersenarai yeh? muahahaha

Azham Vosovic said...

singgah sini dr blog Zuan hehehe

Cik Akmal said...

Madam: thanks sudi jemput nurul.. :-)

Kak sha: jom lain kali kt jumpa.. :-)

Cik Akmal said...

AZHAM: time kasih sudi singgah.. :-)