Wednesday, 8 February 2012

Tolonglah jangan bagi cuti lama lama lagi



Ya Allah tolonglah jangan buat cuti lama lama lagi, dah tak sanggup rasanya nak penat macam ni.. Kalau cuti lama lama balik kampung tak per.. ni dok KL buat apa.. Untunglah orang cuti lama lama pergi bercuti..


Al kisahnya macam ni.. Semalam balik daripada event dah pukul 12 malam, mandi mandi buat persiapan nak tido, sebabnya badan dah penat sangat dan mengantuk sangat sangat esok pukul 6 pagi dah nak kena bangun g keje (kena g keje awal sebab I/C tertinggal kat office).. Last last dah baring atas katil bagai, Ya Allah boleh pulak mata ni cerah, tak mau ditidonya.. Aduuhh last last me online jap, pastu sambung cuci cuci kaki masih jugak tak boleh tido... Waktu tu jam dah menunjukkan pukul 3 Pagi.. Last last me ambik Novel yang me beli kat Karnival karangkraf hari tu.. start baca sampai lah tengok tengok jam dah pukul 4.30 pagi.. aduuuhh mata masih jugak tak ada tanda tanda nak tido.. Sambung lagi baca last last pukul 5.30 lebih baru lah mata ni layu layu nak tido.. Oh Tidak!! setengah jam je me nak tido.. last last me tahan je mata sebabnya kalau tido setengah jam confirm bangun akan sakit kepala.. 



Hari ni pukul 6.45 pagi me dah keluar dari rumah gerak g office.. Nasib baik me ada pegang kunci office, me call technician me yang tengah breakfast kat kantin ajak diorang naik office. Takut kot naik sorang sorang.. Dah naik office bagai.. kononya perancangan awal masuk office nak tido kat surau.. tapi mata ni tak mau plak tutupnya.. last last buat Nescafe'O panas.. Ya Allah Ya Tuhanku mintak mintak lah hari ni semuanya berjalan dengan lancar.. Dah lah tengahari ni nak keluar pergi bank nak update buku bank.. Hari ni tepat tepat pukul 5.30 petang me nak balik.. tak cukup tido.. :(




Salam sayang,
NURUL



6 comments:

Adila Saidi said...

kalau dila tak tido satu hari, mesti esok siang dah terbaring ats katil hehe

Zarul said...

ini jadi kerana Nurul nyer otak/badan still bekerja walaupun nak tido...kalau kena mcm ni..cuba layan cerita boring2 kat tv for sure ngantuk..kalau layan benda2 yg best mcm online ke maingame ker lagi otak kita kuat bekerja

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

nah amek cuti zuan, bnyk lg ni..hehehe :D

KiD said...

satu je tips.. kalo jadi lagi camni, cuba komen kat blog kid.. sampai lebam.. pastu ngantuk. pastu tido.. heheehe

Cik Nurul said...

Adila: Hari tu memang ngantuk sangat.. balik je keje siap2 terus tido.. kepenatan..

Abg Zarul: nurul baru tahu hal ni.. thanks untuk tips tu.. nurul try buat, memang menjadi.. ;)

Cik Nurul said...

Zuan: nurul dah x nak cuti.. tak tahu nak buat ape.. ;(

KID: nanti nurul x leh tido nurul singgah blog KID. hehehe ;)