Monday, 13 February 2012

Kenapa kita suka berangan?



Selamat petang, sambil layan mata yang dah kuyu sebab kekenyangan ni.. me nak tanya korang.. korang suka berangan tak??


ME??? itu adalah salah satu hobi me.. lebih lebih lagi kalau lepas baca novel, bajet me ni watak utama dalam novel tu.. tengok berangan lagi.. Kalau korang nak tahu me ni memang jenis yang kuat berangan, berangan jadi kaya lah, berangan ada pakwe handsome, kacak bergaya dan baik hati lah, berangan g bercuti lah.. ala macam macam lah yang nurul angankan.. boleh dicakapkan masa me ni banyak dihabiskan dengan berangan.. Waktu yang paling best untuk berangan adalah sebelum tidur.. dah baring baik punya atas katil.. waktu tu lah me berangan.. baik punya angan sampailah tertido..


Orang cakap berangan ni tak elok.. banyak buang masa.. Ye ker buang masa?? bagi me ok jer.. pernah satu kali tu masa dekat traffic light sementara nak tungggu traffic light hijau, me pun tak tahu apa yang me angankan.. traffic light dah hijau me tak gerak lagi, last last kena hon kat keta belakang baru lah sedar.. apa teruk punya berangan.. hahahaha


Tapi berangan bukannya satu keburukkan.. ada kebaikan dia, sebabnya banyak yang me angankan dah jadi kenyataan.. Kenyataan maksud me apa yang me impikan me usaha hinggalah apa yang me angankan jadi kenyataan.. Alhamdullillah.. Amin.. syukur dengan rezeki yang Allah berikan.. ;)


Korang semua pernah berangan tak? cuba share skit dengan nurul..nak juga tahu nurul lagi kuat berangan ke atau korang yang lagi teruk pada nurul ;)


Salam sayang,
NURUL




10 comments:

Cik FaRiZaM said...

pernah je berangan, sampai masuk dlm mimpi. >_< moga apa yg kite angankan jd kenyataan.... :)

nurul berangan apa? cecite :P

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe kantoi suka brangan ;p

zuan x brangan, tp stiap kli brfikir kena gmbr kn situasi.. so kira angan2 x? hehe

Adila Saidi said...

selal sgt berangan sampai kene marah dgn member member. huhu:)

aReLaN said...

jangan jadi angan-angan mat jenin lak.takpon sampai tahap pelamin anganku musnah.hehehe...ade baiknya gak angan-angan ni.dari situ lah timbul cita-cita,desire dan sebagainya kan.

Cik Nurul said...

Kak Faz: macam2 yang nurul angankan.. :)

Zuan: kira angan2 jugak tu dik.. hehehehe ;)

Cik Nurul said...

Adila: tang yang kena marah x suka tu.. paling tak suka kalau ade org kacau.. ;)

Arelan: ade jugak angan2 mat jenin.. ade jugak angan2 yg boleh jadi kenyataan.. tu atas dsar kte sendiri.. ;)

Zarul said...

bagus berangan..sbb dari angan angan la jalan menuju kejayaan..usaha kena ada

Cik Nurul said...

Abg Zarul: dengan angan2 lah kita nak capai kejayaan.. ;)

th3b0r3dsha said...

Eh samalah kita ! Kak Sha pun kaki berangan ..hihi. Paling berangan is berangan melancong ke Jepun..huhu

Cik Nurul said...

Kak Sha: wah best tu jepun.. boleh jumpa ngan sizuka.. hihhihi ;)