Tuesday, 28 February 2012

Kaku saya lihat dia berucap.. ;)



Hari sabtu yang lepas me berkesempatan menghadirkan diri ke seminar hartanah yang telah dianjurkan oleh Mat romeo yang handsome ni.. Me menapak kaki je pagi2 tu dah penuh dengan perserta2 seminar.. Terasa sengan nya diri ini.. Masuk2 je dah nampak muka artis ni.. dan seperti yang dijanjikan berdating dating lah kitaorang hari tu KID, Arif Dan Abang Zarul.. hehehe memang pengalaman yang tak dapat dilupakan.. ;)




Seminar bermula awal 10 minit, Oh kaku sekejap masa Mat Romeo ni bukak mulut untuk memulakan majlis.. Kaku sebab perbezaan perwatakan yang ditampilkan. Ini pertama kali me menghadirkan diri untuk seminar hartanah macam ni, memang sangat bagus untuk orang macam me yang ada niat untuk beli rumah.. Memang banyak ilmu yang me dapat dari seminar, me pernah keje dengan lawyer firm untuk urusan pembelian jual beli rumah & loan.. Kira adalah sedikit pengalaman kerja yang me masih ingat sampai sekarang..  Kiranya kalau orang nak tipu tu me boleh tahu lah..



Masa rehat makan dulu ;)


Buat pengetahuan korang memiliki rumah sendiri adalah salah satu impian yang paling utama dalam hidup me.. Bagi orang yang belum pernah memiliki rumah sekrang ni kerajaan bagi bermacam macam kelebihan, macam yang me tahu Skim Rumah Pertama.. Tapi nak beli rumah kena kukuhkan kewangan betul tak.. bukan nya suka suka je boleh beli, kita kena kaji jugak tahap kewangan kita..


Abg Zarul, Arif Shah & Me yang chubby





Sekali lagi me nak ucapkan TERIMA KASIH buat Abang Ensem sebab bagi kesempatan buat me untuk join Seminar dia yang sangat dipenuhi dengan Ilmu Hartanah..memang patutlah Abang ensem digelar jutawan hartanah, kini rahsianya di dalam genggaman tanganku, hehehehe  ;)



Terima Kasih daun keladi,
Lain masa jemputlah lagi ;)



Salam sayang,
NURUL

29 comments:

Eyriqazz said...

hik3..memang terbaik seminar ni..nanti nak pi sekali lagi laa...

Azman said...

Insyallah nanti nak join juga,tgh cari masa yang sesuai.

Boni JLL3 said...

wah...bestnyer.. :)

Cik Nurul said...

Bro Eyriqazz: Nurul pun nak g sekali lagi.. tapi tunggu nak kumpul duit nak beli rumah dulu.. ;)

Abg Azman: Sangat bagus seminar ni.. ;)

Cik Nurul said...

Abg Boni: nanti join lah seminar Abg Ensem ni.. sangat berbaloi.. ;)

ju said...

Wow...another Jutawan hartanah in makingggggg

Cik Nurul said...

Kak Ju: Hehehe ;)

Boni JLL3 said...

insyaAllah jika ada rezeki lebih.hehe. leh kkita jumpa ek? hehehe

KiD said...

wow!!! shahir AF8..!! nak sainnnnn... ;)

[sutera kasih] said...

mcm seronok je seminar tu :)

Cik Nurul said...

Boni: InsyaAllah ad jodoh kita jumpa..hehehehe ;)

KID: tulah shahir tu.. ;)

Cik Nurul said...

Sutera Kasih: Seronoh & seminar yg penuh dengan ilmu yang sangat manfaat.. ilmu berdasarkan pengalaman beliau sendiri.. ;)

hazman aka species1980 said...

Adess... My brother pun dah pegi...tak leh jadi nie...nak ajak DIAH la join next seminar nei

Wawa Tasliman said...

event apa ni.. tak ajak pun.. ala shakiddo tu asyik ada je.. hihihihi..

Cik Nurul said...

Abg Azman: hehehe KID cepat.. ;)

Mesti Diah nak join punyer.. try lah ajak.. hehehe :)

madammondoq said...

memula i tengok AE bukak mulut bagi talk je.. terus i speechless.. tak sangka dia boleh jadi skema cam tu pulak.. wakakaka..

Rafflesia™ said...

best macam ni kalau penceramah bagi ceramah berdasarkan pengalaman die kan akak.. nti nk joint la..=.=

http://syiedalikes.blogspot.com/2012/02/1st-giveaway-forever-young-by-nazihah.html

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehehe nampak tak ikhlas je akak senyum..hehe :D

aReLaN said...

nak gak gi skali seminar AE. tapi kena kumpul duit siap2 dulu la kan.baru semangat sket nak menceburi bidang hartanah ni.hehehe

Zarul Umbrella said...

mee goreng nye sedap la..beli kat mana AE?

abang ensem said...

Zarul : Patutla ko baik punya lentok kat belakang tu, rupa2nya ko belasah mi goreng aku tak hengat-hengat.

abang ensem said...

Madam : Saya memang biasa bagi ceramah masa kat sekolah dulu. Ketua pengawas la katakan.

Sha said...

kak sha belum berkesempatan join seminar AE. hmmmm..tergugat iman nak dengar ceramah AE ni. wakakaka

Cik Nurul said...

Kak wawa: Ni seminar hartanah, anjuran abang ensem.. ;)

Madam: Tulah kan kaku kejap.. tapi dia bagi penerangan tu sangat best + x mengantuk, sebab masa sesi lawyer tu rase mengantuk sgt2 + perut dah penuh.. ;)

Cik Nurul said...

Rafflesia: Sangat best.. nanti try lah join, tuan empunya seminar ni sangat peramah org nya.. ;)

Arelan: ala kalau x cukup duit pun boleh pergi.. ambik aura dulu.. InsyaAllah nurul pun nak pergi lagi sekali, tapi tungggu duit cukup nak beli rumah dulu.. sebab dengan bayaran RM88 rgt tu sangat berbaloi2.. ;)

Cik Nurul said...

Abang Zarul: setuju.. meee goreng dia sangat sedap & kuih dia pun sedap.. ;)

Abang Ensem: Dah bagi makanan sedap, memang lah lentok baik punyer.. patutlah masa bagi penerangan tu cam selamber jer.. ;)

Cik Nurul said...

Kak Sha: Hehehe yg tang tergugat iman tu x bleh jawab..hahaha ;)

Ariff Shah said...

aiseh. serius pulak muka aku

aslam said...

saya nak pergi lagi aitu jumpa nurul dan yg lain-lain..tapi AE tak bg..katanya pergi dua kali je cukup.. kali ke-3 tak dibenarkan... huhuhu... nurul tlg la bgtau AE..