Sunday, 5 February 2012

Kenapa orang suka berubah?

kredit pic Mr. Google



Kenapa orang suka berubah? kadang kadang orang nak kita je jaga hati dan perasaan dia. tapi ade ke diorang fikir hati dan perasaan kita? orang asyik letak semua kesalahan dekat kita.. tapi diorang tak fikir tak fikir ke ape yang diorang buat dekat kita tu ada kesalahan dia. Ya Allah peritnya rasa.. Me mencari teman, teman dikala susah dan senang.. yang ade sekarang hanyalah kawan.. belum jumpa lagi kawan yang boleh dipanggil teman.. yang ade sekarang hanyalah kawan diwaktu susah.. masa susah barulah nak ingat kita nak cari kita. waktu dia senang ingat kita pun tak? buat kita ni macam tak wujud.. ingat kita ni ape? tak mempunyai hati dan tak puyai perasaan?? ingatlah kita ni bukannya sentiasa berada di atas.. bukannya sentiasa dijulang. hidup ni umpama roda.. bila kita dia atas kita disanjung bila kita di bawah baru kita menyesal, barulah kita sedar langit tu tinggi ke rendah.. Tolonglah masa kawan hargai kita.. ingatlah bukan jasa dan pembalasan yang diinginkan tapi cukup sekadar peringatan buat teman.. susahkan nak cari teman sejati.. teman yang boleh berkongsi di kala kita gembira dan sedih..


Salam sayang,
NURUL



10 comments:

idasm said...

salam,

kak ida pun selalu jugak faces dgn situation mcm ni. bengang jugak kan... tp takpe.. mcm nurul kata lah. dunia berputar ibarat roda. kadang kita di atas dan kadang kita di bawah. ingat satu aje.. kalau kita susahkan org.. hidup kita pun takkan dipermudahkan. tp kalau kita mudahkan hidup orang, berkali2 orang lain akan permudahkan hidup kita....

yg penting niat kita mesti ikhlas...

Ummi Iman said...

adat manusia mmg begitu.. bila susahlah baru ingat nak cari. tapi takpelah yg penting kita tak perlu sgt fikirkan hal mcm tu. kebahagiaan kita di tgn kita sendiri. lebih baik hargai org yg menghargai kita

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm zuan kadang2 terkasar bahasa dengan kawan2.. tp tak bermaksud pn macam tu.. diorang pun dah paham mcam mana kelakuan zuan..hehe

hmm bila sebut pasal kawan ni kan, zuan akan put full trust on them, and ive been back-stabbed so many time :(

madammondoq said...

la.. ni napa sedih2 ni? meh kawan dengan madam meh.. sure tak berubah.. :(

Rtp Farra Arisha said...

emm, so sorry to hear this. remember that life has its own high and low. so, anytime she/he will be rewarded by what she/he has done! what goes around comes around...:) take care sis.

Cik Akmal said...

Kak Ida: Tulah nurul dah penat dah sekarang, nak jujur ngan diorang yg kt tersa dgn perbuatan dia.. takut nanti masam muka plak.. nak buat macam mana.. sabar jelah.. thanks kak ida.. ;)

Cik Akmal said...

Ummi Iman: Tulah kt kan.. cari org yg nak berkwan dgn kita jer.. ;)

Zuan: Kadang kadang kt pun nak berkasar tapi takut diorang terasa, kt yg selalu mengalah.. sebab ingat nak berkawan sampai lama.. saborjelah dik.. nak buat mcam mana adat berkawan..

Cik Akmal said...

Madam: Dah tahu madam memang best, sib baik hati terubat ngan kawan kawan alam maya.. sayang kat korang semua.. ;)

Cik Akmal said...

Farrah Arisha: Thanks dear!! appreciate it.. ;)

KiD said...

sedih sangat bila seseorang tu berubah. hmmm.. sakit hati sangat!