Saturday, 14 January 2012

Kawan kawang tersayang, tolonglah bantu saya...



Kawan kawan tersayang sekalian, tolonglah bantu me.Dah pening ni.. dari awal bulan sampailah sekarang masih lagi dok cari -cari, dekat rumah, Mudah.com tapi tak jumpe jumpa pun.. asyik asyik bila me call dah penuh dah tak der.. ;(


ME


 mencari BILIK KOSONG
area damansara atau Petaling jaya
 Apartment @ Flat sahaja
Dan jugak ada guard yang jaga & pantau kawasan perumahan


Ok, kalau korang nak tahu sekarang ni me tinggal dengan kawan baik me dekat damansara, Me & Dia Only.. kitaorang sewa rumah abang dia. Tapi sekarang ni masalah me, kawan baik me tu dah nak kawen awal bulan 3 nanti.. so me kenalah cari rumah lain.. tak kan nak menyibuk dengan dia lagi.. huhuhu.. Kawan me ada jugak tanya kawan-kawan dia.. tapi ada yang ok tapi jauh lah plak dengan tempat keje.


Skarang ni me tengah mencari bilik kosong.. sebab utama me cari bilik kosong ni adalah kerana Me dah ada pengalaman share bilik dengan orang.. macam macam hal jadi.. jadi me tak nak pisang berbuah 2, 3 kali..  banyak rumah teres yang ada bilik kosong tapi me tak nak.


Sebab me nak Apartment @ Flat sahaja tu bukanya apa.. Korang pun tahu kan sekarang ni macam -macam kes ada.. kes rompak lah, kes rogollah.. takut jugak oooii.. Me ni perempuan.. balik keje plak selalu malam-malam.. At least kalau rumah flat atau aparment tu kita jerit kuat kuat pun jiran dah dengar. Pastu flat @ aprtment tu ada satu pintu je untuk masuk rumah.. kalau rumah teres depan belakang ada.. takut ooii.. kalau kat kampung tak apa lah.


Pastu sebab me nak ada guard tu pulak rasa macam selamat sikit.. macam rumah yang me tinggal sekarang ni, Kawasan perumahan kitaorang tu, alhamdullillah setakat ni tak ada kes jenayah berlaku.. Tak pelah bayar lebih sedikit pun asalkan keselamatan kita terjamin. Tapi guard pun kena tengok dengan kawasan jugak.. Macam me tinggal kat Vista Angkasa dulu guard ada tapi kes kecurian tetap jugak ada.


Aduuuhh.. Pening-pening.. Nak cari rumah ni kena cari betul-betul.. nak kena tengok jugak rakan housemate tu. yelah tu kan untuk keselesesaan kita, tempat kita berehat.. Ya Allah Ya tuhanku, permudahkanlah segala urusan ME.. AMIN..


Siapa siapa yang tahu atau terbaca entry me ni, Nak mintak tolong sangat sangat.. Kalau terbaca ada bilik kosong dekat area mutiara damansara, Damansara utama, sekitar area seksyen 14 @ 17, petaling jaya.. silalah baik hati bagitahu me.. Tolonglah yer.. Jasa anda semua amat Me hargai.. ;)


Salam sayang,
NURUL


10 comments:

selipar buruk said...

awak..try duk uma teres..kt sejak duk s.alam ni,tak nak dah duk apartment @flat..rumah teres pn slamat jugak..tgk kwsan 2 mcmana..serius,lg selesa duk uma teres..huhu

Cik Akmal said...

Anne: kt ad dpt rumah teres... dkt je ngan office kt.. tp tkt lah awk.. nanti kt try tgk dulu.. thanks awk..

selipar buruk said...

same2..takde apelah awk..insyaAllah..cubelah =)

Ben said...

Hi there Nurul Comel... Nanti Ku bagitau Mu yer lau ader.. don't worry. Ampang Jaya tak nak ker?? hehehe. TC Mu...

Cik Akmal said...

ANNE: insyaallah awk.. nanti kt try cari..

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Cik Akmal said...

BEN: Thanks so much.. ampang jauh lah ben.. :-)

Bro Framestone said...

meh rumah bro....

dok sekali

CIK MAY said...

nak update entry mcm ni jugak la..sbb tgh carik umh jugak ni...

Cik Nurul said...

Cik May: hehehe boleh jer..