Wednesday, 11 January 2012

Tolonglah NURUL, malu dengan diri sendiri



Selamat pagi, hehehe me nak cita perihal lawak me atau ketinggalan zaman me atau jugak boleh dilabel orang yang kurang cerdik pandai.. ok selama lebih kurang 3 minggu kot sebelum balik dari kampung lagi me bawak kereta malam malam dengan cahaya lampu kereta kurang sebab lampu sportlight keta tak berfungsi. Kawan me suruh me pergi tukar lampu kereta sebab dia cakap bahaya + takut kena saman. Me tak da masa nak pergi so biar je sampai sekarang. Tapi nak dijadikan cerita semalam me keluar dari office lewat lebih kurang pukul 8 lebih malam disebabkan tunggu hujan yang lebat tu reda. Dah lewat kan semestinya lah jalan tak jem, jadi sementara nak menunggu lampu traffic light tu bertukar ke hijau. Me main main dengan button lampu dan pusing button kat sana kat sini.. terpusing plak satu button tu.. eh tiba tiba sinaran cahaya lampu tu terang sangat2.. me ingatkan lampu tinggi.. so tutup balik.. sampai je kat rumah dah siap parking keta me cek balik button tu.. rupa rupanya selama ni me naik keta me tak pakai lampu sportlight tu.. seingat ingat me tak pernah plak me pergi off button tu.. mungkin ada sapa sapa yang pinjam keta me pergi offkan.. addduuuuhhh nasib baik lah me tak pergi tukar lampu tu kat kedai.. kalau tak mau malu jer + kalau orang yang jenis nak duit.. ditipunya me hidup-hidup.. Tulah Nurul lain kali kalau tak tahu, tolonglah tanya orang.. Kat office me tu ramai technician yang tahu pasal keta kot.. dari semalam sampai sekarang me asyik gelak je kalau ingat balik hal ni..malu dengan diri sendiri.. ;)



SEBELUM: Cahaya yang suram, lampu kat bawah (sportlight) ditutup



SELEPAS: Cahaya yang terang, selepas buka lampu kat bawah (sportlight)


NURUL tolong ingat! lain kali tanya orang ok!!

MALU BERTANYA SESAT JALAN.. ;)


Salam sayang,
NURUL


4 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

saya mmg tak tahu sanagt tentang keta ne..

CIK MAY said...

haha...g tny tech yg ramai2 tu..

Cik Akmal said...

Baby: hehehe samalah kite.. ;)

Cik Akmal said...

Cik May: x sempat nak tanye.. dah tahu sendiri.. ;)