Wednesday, 25 January 2012

My First Impression About Yana Samsudin



Hehehe tajuk bukan main lagi kan.. Sapa tak kenal dengan Yana Samsudin, ala artis yang terkenal dengan watak Wawa dalam Adnan Sempit & Anje dalam Bini Biniku Gangster. Kalau korang nak tahu me start minat ngan Yana Samsudin ni waktu dia berlakon sebagai heroin dalam drama Lu'lu dekat Astro dengan Farid Kamil. Watak selamber Lu'lu tu menarik minat me untuk tahu siapa dia.. hehehe memang comel sangat dia masa tu.


credit pic : Pen Merah yang comel ;)


BIODATA YANA

NAMA : Norliana Bt Samsudin

NAMA PANGGILAN : Yana Samsudin

TARIKH LAHIR : 25 September 1984

ASAL : Yong Peng, Johor

PENDIDIKAN : Bachelor of Creative Technology (Screen Arts) (Honours) UiTM

BLOG : http://www.yanasamsudin.com


kredit info to Mr Ujang




Dan akhirnya masa Majlis kesyukuran MIG hari tu dapatlah bertentang mata ngan Kak Yana. Memang sangat friendly belum pernah lagi me jumpa dengan artis yang sangat sangat peramah ok, even walaupun dia busy dengan media media yang nak temuramah dia tapi still lagi sempat layan we all hari tu..opps siap pegang tangan kita lagi, sangat sangat terharu.. Masa mula mula sampai hari tu tercari cari jugak mana Kak Yana, rupa rupanya bila tengok acara majlis.. oo patutlah dia tak de kat dewan ni.. Dia ada wat persembahan, nyanyian dengan artis artis MIG. Dah lama me tahu kak yana ni penyanyi sebab sebelum ni dia pernah nyanyi lagu untuk soundtrack filem filem arahan MIG.


Rasanya semua dah tahu kot yang Kak Yana tercalon untuk kategori Pelakon Filem wanita Popular  dalam Anugerah bintang paling popular, So peminat Kak Yana yang tersayang jangan lupa undi Kak Yana ok..


Dan sinonim dengan Kak Yana, Haruslah LOVe.. ;)


Salam sayang,
NURUL


20 comments:

Ucu Faridah said...

ucu pun minat jugak kt Yana ni, dik..

LoveHeart said...

Tag Sis! :)

http://koxtau.blogspot.com/2012/01/ga-i-want-make-over-blog-by-nanalee.html

Tanx! :D

Yana Samsudin said...

Salam Siezuka, thanks tulis pasal kita, terharu sangat... eh yang kat Astro tu telemovie (Lu'Lu) dengan Farid Kamil, bukan Ana Lu'Lu ;) takecare always ~Haruslah LOVE

onie said...

kak yana komen,huyoooo :)

Ujang9897 said...

mcm bisa pernah ku baca ini biodata..=)



http://azfar9897.blogspot.com/2011/07/biodata-yana-samsudin.html

pakcik google ek..hihi

Cik Rose Cute said...

Wow!!! bestnya dapat jumpa Yana samsudin...Tengok...Artis tue datang komen lagi...hihihi

iffah imani said...

love yana...

madammondoq said...

fuh.. yana siap komen tu... jeless sey!!! btw.. i pun suka dgn yana ni.. so cute!

Adrina said...

hehe kita pun peminat yana :)

fiza said...

comeinye..

aenzawany said...

kak yana comel...sgt2...

Cik Akmal said...

Ucu Faridah: samalah kita. ;)

Love Heeart: insyaallah nanti kita join ye dear..

Cik Akmal said...

Kak Yana: thanks so much sis, sudi baca blog kt.. terharu.. opps kt dah tukar.. Lu'lu ;)

Cik Akmal said...

Onie: ;)

Abg Ujang.. soryy.. kt dah edit.. ;)

Cik Akmal said...

Cik Rose: best yana baik sgt.. ;)

Iffah Amani: me too.. ;)

Cik Akmal said...

Madammondoq: hehehe kt pun x sangka.. ;)

Adrina: kt pun sama, org baik cam kak yana semua suka.. ;)

Cik Akmal said...

Fiza: Kak yana memmang comel, akak comel tak? hehehehe ;)

Aenzawany: comel sgt.. ;)

Zarul said...

laa muda lagi si yana ni

Anonymous said...

dia nyanyi lagu apa?

Cik Akmal said...

Abg Zarull : a'ah muda + comel je kan..

masa majlis kesyukuran MIG tu yana nyanyi lagu Gong xi Fa cai versi melayu.. ;)