Monday, 21 November 2011

Percubaan pertama dengan Mary Kay



Semalam lepas g dating dengan lisa surihani terus me memecut bawak kereta ke Jaya 33 untuk party with Mary Kay. Me pergi ni pun sebab nak tahu cara-cara nak make-up. Al maklumlah me ni bukannye jenis yang kaki make-up. Pergi keje pun hanya setakat bedak dengan lipstick jer, kejap jer dah sampai tengahari semua dah hilang.. kalau datang angin baik jer me pakai lebih skit.. itupun sebulan 1 kali je kot ataupun x pernah langsung.


First we start dengan cuci tangan dulu.. oh suka sangat dengan srcub & lotion yang bau apricot tu.. Best sangat. Kemudian kitaorang start dengan lipstick dulu.. then akak consultant kitaorang cakap bibir me ni semua warna pun sesuai.. Dan sebab tulah me dah pening nak pilih warna ape. tapi me suka sangat dengan Toffee, Shell & Apple Berry.. Lepas dah try dan pilih mana yang sesuai dengan kulit, kitaorang sambung dengan Foundation, eyeshadow, mascara, eyeliner.. dan tips yang me dapat kat sana kalau nak nampak lagi muda jangan pakaikan eyeliner kat bawah mata. Tapi akak consultant cakap mata me dah tak payah pakai eyeliner kat bawah mata, sebab bulu mata dah lebat.. lebat ker??


ape-apepun isi detail dulu


Mary Kay


Try All lipstick dulu


All foundation, Suka sangat foundation dia


Collection of lipstik, I love Toffee


Sesi make-up


Tepek lah macam mana pun, asalkan jadi yang diajar


Terover make-up sudah


Lepas di make over.. malu plak tengok muka sendiri..hehehe ;)


Dengan kawan baru


dengan Kak wanitamutalib


Memang best.. Ok kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal Mary Kay boleh refer dekat consultant Mary Kay yang comel ni Cik Rusniza.


Salam Sayang,
NURUL



4 comments:

Bro Framestone said...

Dengan bro tiada la pula...

Majuk la cam nie he...23x bro pakai ape ek entah dekat bibir...

habis menawan mak oiii...

sherotpetot said...

lawa la u ;)

Cik Akmal said...

bro--ala nanti nuru letak k, jangan majuk.. :-)
ala menawan skit je.. hehehehe

Sherotpetot--thanks

Bro Framestone said...

tapi smapai mampu buat lidah bro kelu tau