Tuesday, 20 September 2011

Travel yang melampau



Oh rindunye me dekat blog & rasa bersyukur sangat-sangat me dilahirkan di Malaysia
Department me ade buat trip pergi Bangkok, Thailand.
So jumaat yang lepas pagi-pagi lagi we all satu department travel ke bangkok for holiday trip dan come back to malaysia pukul 3.30 pagi hari ahad disebabkan flight delay
Tapi sekarang tak nak cita banyak dulu pasal trip tu nanti next entry baru cita ok



 Sekarang ni me nak cakap disebabkan travel ni me menghadapi kepenatan yang teramat lah sangat
yelah we all travel tempat yang teramat lah busy
sampai nak ke satu tempat tu ambik masa yang sangat lama.. asyik2 jem jer
penat dalam bas & penat jalan


Dan last day plak we all ade masa 6 jam untuk shopping
So last day makan kita kena cari sendiri lah tak disediakan oleh travel agent
kita semua berpecah dan janji datang balik on that place seperti mana masa yang dijanjikan
sebab tempat shopping tu besar sangat
So we all yang muslim ni merayau ke sana ke sini lah
cari tempat yang halal
masa tu lah datang rasa bersyukur sangat-sangat dilahirkan di malaysia
cari punya cari pukul 4 lebih waktu malaysia baru kita org makan
itupun ade satu jer makanan yang halal
bersyukur sangat2


Ingatkan sampai situ jer
tapi sampai jer kat airport we all dah siap2 check in imigresen semua
dah siap jalan-jalan sana sini, dan dengan bangganya pihak airport tu tampal notis flight delay
disebabkan hujan lebat, Me yang esoknya cuti tu oklah
tapi kesian dekat my technician dan yang lain2 kena keja
dan akhirnya Me sampai umah pukul 3.30 pagi
Nasib baik Tom tak datang ambik me, lau tak sian dia
Me memang beruntung sangat2 sebab awal lagi dah apply cuti untuk hari isnin tu
So apelagi semalam membuta je satu hari



Special thanks tu Kok & Cheng
hantar me sampai rumah & bleh siap tolong me carry beg tu sampai depan muka pintu
sebabnya beg waktu pergi satu beg je balik boleh jadi 2 beg
hahahaha sebab over shopping
itu pun wife CEO office me offer pinjam beg dia
 Thanks so much


Salam sayang,
NURUL



4 comments:

selipar buruk said...

waaa....seronoknya dia jalan-jalan =)

siezuka... said...

hehehe.. travel free awk.. rugi lau tak pergi..

siti kektus said...

berjalan kat mana yg tak penat kan. ok lah tu dapt cuit2 freesaja. hehe ;p

CIK MAY said...

souvenir cik may mane?