Tuesday, 27 September 2011

Bangkok Night—Part 1



Disebabkan  internet buat hal tak boleh nak edit gambar, so lambat lah sikit cite pasal travel g Bangkok hari tu kuar.. hehehe perasan macam la ramai orang baca blog me ni.. insyaAllah harap2 ade lah orang yang sudi baca.. Amin..

So 16 september hari tu  we all satu department termasuk orang-orang besar office me travel ke Bangkok, mase pergi we all ade dua flight sebab mase ktorng pergi Bangkok tu kat malaysia ni time cuti.. Me flight yang pertama so we all sampai sana then kena tunggu lagi flight yang kedua sampai.. We all g lah dulu ronda- ronda dulu kat food court airport diorng..

we all yang first flight



teksi diorang warna-warni & yang penting vios


Then lepas diorang semua dah sampai we all pergi  Al-Hilal Muslim restaurant untuk makan tengahari.. lepas semua perut dah kenyang we all ke Chao Phraya River, Wat Arun.. kat sana we all naik bot ktaorng dibawa pusing-pusing tengok permandangan & bangunan bangunan sejarah Bangkok sepanjang sungai tu memang cantik sangat, Then kiteorng behenti satu Kuil tak ingat apa nama dia.. sampai je sana hujan turun dengan selebat-lebantnya.. lepas hujan dah reda diorng semua naik tangga kuil tu sampai atas.. me memang tak naik.. dah lah tangga dia yang curam tambah lagi me ni yang gayat.. tak kuasa nak naik.. 

lunch kitaorang


masjid yang dekat dengan restoran we all lunch


depan chao phraya river


muka penakut.. hehehehe


Nilah kuil tu.. tak ingat lah name dia.. diorang naik tangga sampai atas puncak tu..


lepas g sana we all sepatutnya g check in hotel tapi disebabkan kat Bangkok tu jalan raya diorang jam yang sangat teruk so we all sepakat g dinner dulu dekat sophia muslim restaurant baru check in hotel.. lepas check in hotel sepatutnya we all ad lagi satu tempat yang kena pergi siam paradise night bazzar tapi oleh disebabkan technician2 me + bos2 besar dah tak sabar nak g massage so cancel lah g sana.. hampa lah we all yang perempuan ni. so me tido awal lah malam tu.. letak jer kepala tido terus.. penat yang amat sangat.. yelahh dari pagi sampai  ke malam + dengan penat duduk lama dalam bas.. padahal tempat yang nak dituju dekat je sepatutnya tapi disebabkab jem yang teruk berjam2 we all dalam bas.. tu yang penat sangat..

our dinner

traffic jam diorang yang sangat-sangat teruk


semua dah keletihan.. tunggu check in hotel..


bilik me & wawa


next... to be continue..

Salam sayang,
NURUL



2 comments:

juanita aka tetikusrusak.net said...

Wow....bes juga yer bangkok

siezuka... said...

best kak jue.. best shopping.. hehehehe ;)