Friday, 2 March 2012

Bila hasad dengki menguasai diri..



Salam jumaat semua.. sekejap jer masa berlalu tahu tahu je hari ni dah hari jumaat. Sempena hari yang mulia ni me nak tanya pendapat korang semua pasal orang yang penuh dengan hasad dengki.. 


Kadang kadang payah nak cakap lah dengan orang macam ni.situasi ni berlaku di office me sendiri.. tak taulah apa tujuan dan motif dia.. contohnya DIA suka sangat laga lagakn orang.. lagakan dengan orang tu dengan orang ni.. pastu yang dua orang tu gaduh.. me pernah sekali kononya nak suruh me buat something nak suruh me cakap dengan si A,kononya nak suruh me nasihat si A, tapi sorry me bukan jenis yang suka masuk campur hal orang ditambah plak kawan me pernah pesan supaya hati hati dengan DIA..yang peliknya kenapa DIA tak nasihat sendiri.. eeii lagi sakit hati dpan kita bukan main lagi baik belakang kita rupa rupanya dia ni gunting dalam lipatan, musuh dalam selimut, talam dua muka.. eeii macam macam lagilah boleh diumpakan.. me dah banyak klai kena dengan DIA..DIA cita pasal me dekat si A.. pastu si A tu boleh cita balik dengan me.. teruk betul!


Hmmm tak pelah biarlah DIA dengan dunia dia.. mungkin dia rasa gembira kot dengan kehidupan DIA yang macam tu, pecah belah kan orang.. ada me kisah?? Tapi yang buat me geram dekat DIA pasal internet dkat office.. bukan main lagi me tanye dia semalam pasal intenet DIA ok ke tak.. dia cakap x boleh kena block jugak.. tapi kawan me cakap semalam bukan main lagi dia online, siap boleh tengok movie lagi.. Ya Allah ya tuhanku geramnye.. untuk pengetahuan korang semuani kali kedua intenet me kena block, kali pertama dulu DIA lah penyebabnya.. me dapat tahu ni pun dari budak IT sendiri.. dia yang bagitahu me, siap pesan lagi kalau nak pakai internet hati hati sikit.. (tapi keja me kena ada internet sebab salah satu produk yang kitaorang jual tu kalau nak buat report kena buat online) tapi lagi me suka intenet dah takda jadi keje pun dah kurang.. Tapi geramlah.. takpayahlah nak hasad dengki macam tu. Engkau tak untung apa apa pun.. 




Ya Allah Ya Tuhanku.. Engkau jauhkanlah aku dari perasaan busuk hati dan hasad dengki macam ni.. AMIN.. beringatlah sesama kita yer... HIdup bukanya lama.. sekejap jer.. entah hari ni entah sok entah lusa ALLAH boleh tarik nyawa kita.. Jadi beringatlah kita.. ;) 


Salam sayang, 
NURUL





11 comments:

CIK MAY said...

ade jugak org mcm tu ye...

Adibah Karimah said...

phD = perasaan hasad dengki, sijil kedoktoran yg paling banyak dimiliki... ;)

Boni JLL3 said...

orang macam ni elok direjam dengan lampin baby yang dah ada taik tu

madammondoq said...

haha.. setuju dgn cadangan boni tu.. hehe..

hazman aka species1980 said...

Dalam keadaaan begini adalah elok ignore je orang cenggitu... and luahkan rasa serabut tu dengan orang yang NURUL rasa selesa nak cerita...

Cik Nurul said...

Cik May: ade...

Adibah: sokong! !

Anonymous said...

Boni: kalau boleh buat kan.. dah lama nurul buat.. hehhehe

Madam: hehehe stuju jugak.. :-)

Cik Nurul said...

Abg Hazman: dah getam sgt nih.. hehehe :-)

~diAhOntHeblOg~ said...

Ish..teruknye..hmm jgn lyn la nurul..kite xnak jd cm die kan..so jauhkan diri je..huhu

Cik Nurul said...

tulah.. cuma hari ni ade luahan hati sikit.. :-)

Anonymous said...

kat tempat kerja saya pendengki2 ni hanya akan makan bersama aje..sebab dia orang nak mengumpat orang...hu..hu buruk perangai...