Monday, 26 December 2011

KITA MERANCANG TAPI TUHAN YANG MENENTUKAN SEGALANYA



Kecewa,kecewa dan kecewa ditambah lagi dengan sedih, betullah cakap orang tak semestinya apa yang kita rancang akan berjalan dengan lancar.. memang betul sangat..


ok tak nak bebel panjang panjang, camni cita dia, me dah rancang awal nak balik kampung terengganu sempena hari petunangan bapa sedara  me, hari khamis lagi me dah kemas baju bagai, sebab hari sabtu pagi tu me ada hal pluse g keje jap.. kalau ikutkan perancangan me naik bas pukul 11 malam hari sabtu tu, sebab ad birthday party anak member me kat office dia dah inform me sebulan sebelum tu lagi, sebab tu me g jugak then ejas ambik tiket lewat sikit. Hal cuti plak memang 4 sure ditolak, sebab 2 orang sekali apply, mana boleh pastu ditambah plak department me sekarang tak cukup orang dan ditambah plak keje tu hanya me dan member me je boleh buat. Memang me ada niat nak buat keje jahat nak ambik el, tapi fikir fikir balik department me tengah panas dengan kes el dan we all dah kena warning kat bos.. fikir fikir balik me tak berani lah dan ditambah plak musim nak dapat bonus ni.. pastu  ma cakap hari tunang dari hari ahad ditunda hari isnin malam. Melilau lah me g cari tiet untuk isnin malam tu.. cari cari semua penuh, call ma balik ma cakap nak buat macam mana.. so as me promise dengan ma minggu ni me balik kampung kat penang...


Baru je berangan bila balik terengaanu nak makan nasi dagang, keropok lekor puas puas, dah siap beberapa temujanji dengan kawan kawan  dan ditambah plak mak sdara me nak belanja ank sedara dia yang sorang ni makan.. huhuhu lagi lah bertambah sedihnye.. tambah apa nak buat mungkin ada hikmah disebalik semua yang terjadi..


Salam sayang,
NURUL

4 comments:

madammondoq said...

alah.. siannya.. jgn sedih k.. join giveaway kat blog i.. mesti u happy balik nanti.. hehe..

Cik Akmal said...

hehehe dah ok :-)

off course nurul join.. hehehe

Anonymous said...

bakpo bulih jadi gtu? sianyo lah..--inai--

Cik Akmal said...

Inai: biaselah.. lain yg kt rancang lain yg terjadi..