Saturday, 9 April 2011

cameron time

Assalamualaikum & salam sejahtera..

kitorng dah lame rancang nak g, tapi mase tak menentukan, me free, pah plak keje,last week pah free & me hari minggu memang lah free sgt2.. so kiteorg g holiday cameron highlands, sampai jer kat atas sane.. Wah!!! satu jer yang me bleh cakap kat korang semua, me dah jatuh hati ngan cameron highlands..

mase ktorg sampai tu hujan renyai2 kat cameron, pah dah janji nak jumpe ex chef die, chef Balan (oh yer pah ni chef, chef kat one world hotel).. me memang pernah jumpe ngan chef Balan, me kenal ngan die mase me g makan kat one world pah kenalkan me ngan die.. very nice person.. & special thanks to Chef Balan coz belanje ktorg makan kat hotel die, bawak ktorng ronda2 kat hotel & sudi layan ktorng walaupun die busy, -mood- jeles ngan pah sebab chef Balan promise ngan die nak sponser candylight dinner bile die dah kawen..

lepas tu, ktorg g strawberry farm, pasar malam, g beli sayur, bunga, pah beli kaktus.. memang murah sangat barang kat sane.. dah petang ktorg dah siap2 nak balik, on the way balik kitorng singgah kat ladang tea.. memang best..

next time, kalau ade mase free me nak pergi lagi kat cameron highlands.. skrang me rase menyesal sangat, dulu my mom, (ma) ade ajak g sane, p me jual mahal.. kononye busy ngan keje, dan baru me tahu nape ma, family & kawan2 me suke sgt g sane. tapi alangkah bestnye lau highway straight jer nak sampai kat atas, x der belok sane belok sini, sebab me x suke keadaan camtu, pening kepala..  


















p/s< dah nak balik baru teringat lupe nak ambik gambar ngan Chef Balan, so x der lah gambar die.. 

salam sayang,
siezuka

3 comments:

irryani said...

bile nak g lagi?

siezuka... said...

jom lah.. best ah cameron..

Anonymous said...

ini tidak adil,,uuwwwwaaaaaaaa