Saturday, 29 October 2011

Maharaja Lawak MegaSemalam me berkesempatan tengok maharaja lawak mega, Maharaja lawak mega ni merupakan satu program yang berebut juara Maharaja lawak mega dan menggabungkan tiga negara iaitu Malaysia, Singapura & Indonesia. Ac Mizal memang dikekalkan untuk menjadi pengacara majlis.  Dan semalam jugak diorang umumkan juri-juri tetap diorang. tapi tekerjut jugaklah me sebab juri-juri yang dipilih memang tak pernah dan tak ada kena mengena  langsung dengan bidang lawak. Tapi bagi me ini adalah sesuatu keputusan yang bijak dipilih oleh pihak astro.


Juri tetap yang dipilih ialah Dato' Chef Wan, Zainal Abidin Hassan dan Dato Siti Nurhaliza, Dan untuk minggu yang pertama semalam penyanyi dari negara jiran kita Amran Ajmain telah dipilih untuk menjadi juri jemputan.


Peserta terdiri daripada yang berkumpulan dan ada yang solo:-
Berkumpulan:-

Pimai ( Sathiya, Imuda, dan Mat Over)
Hiro (Hamdan, Ilya, dan Ropie)
Boboi (Afdlin Shauki dan Harun Salim Bachik)
Anje (Achong dan Joey)
Osbon (Mr Os dan Abon)
Bawal Power (Bob Kuman dan Sobri)
Rap (Aziz Kota, Pak Lah, dan Rama)
Comel (Radhi Khalid dan Bell ngasri)
3G (Yassin, Didie Alias, dan Enot)
Syok (Suhaimi, Ifa Raziah dan Arif Sudin)
Gebu ( Hani dan Azian)
Bawel (Dodon Jambul, Amin Bawel, Dadang Ragas)
Lanun ( Jegan, Elyas dan Saiman Al Farisi)
Saehu (Eko, Bocil dan Vicha)
Caer (Adeteo, Mister Ibo dan Lugiana)

Solo:-

Adlin Aman Ramli
Jalil Hamid


Untuk minggu pertama berjalan dengan lancar dan normal lah ade yang boleh menghiburkan hati dan ade yang tak boleh.. tapi ape-ape pun untuk minggu pertama tiada sebarang penyingkiran dilakukan. Nantikan Maharaja lawak mega minggu kedua minggu depan.. dan jangan lupa like fanpage maharaja lawak mega .


Salam sayang,
NURUL


No comments: