Sunday, 1 May 2011

Luahan Hati

Assalamualaikum & salam sejahtera..

Me hanya manusia biase, me jugak punye hati & perasaan.. kalau org tak kenal me, mesti org akan cakap me sombong, x banyak ckp.. tapi hanya yg rapat & kenal me jer tahu perangai me mcm mane..

tapi me nak ckp selembut hati me jangan ingat me x der perasaan marah & sedih!!! macam2 org tuduh me, selama ni me sabar, tapi hari ni bile me dah tahan sgt ngan semua tuduhan yg melampau2, me rase tertekan sgt..me rase diri ni kecewa sgt.

pade kaum laki2, engkau kena ingat semua perempuan x same ok!!! engkau jgn ingat semua perempuan boleh jual maruah dan harga diri!!! engkau ingat dgn perkataan "COUPLE" tu engkau boleh menghalalkan semua. lelaki jenis mcm ni ke nak dijadikan husband?  bile kt x layan engkau, dgn suke hati jer engkau leh tuduh mcm2 & engkau kena ingat ME x pernah borak, x pernah bg no phone & sekali je me jumpe engkau, itupun kwn baik me ajak me teman die jumpe ngan engkau kononye kwn mase skolah, tapi ayat2 engkau mcm me dah kenal lame ngan engkau, & me nak warning kat engkau jgn main ngan api ok!!!

Dan kepada kaum wanita, kalau engkau sayang pasangan engkau, engkau jgn biarkan die jatuh cinta ngan org lain. Fikir dulu ape salah kite sebelum nak menunding jari kepada org lain, lau kite rase kite syg die please jage die, layan die dan hormati die sebagai pasangan kite. Kt pun tak boleh nak halang org suke kat kt, itu bukan kehendak kite..

& Me bukan jenis yang perampas sebab me dah pernah rase mcm mane sakitnye pasangan kite dirampas!!! TQVM to kak long, memang penasihat yg baik sgt, lepas dgr nasihat dari die me dah ok,  coz kak long ckp manusia ni mcm2 x pernah puas hati ngan hidup sendiri, dan manusia x pernah nak akui kesalahan diri sendiri & diorang akan cari kesalahan org lain untuk menutup kesalahan diri sendiri!!

salam sayang,
siezuka

p/s< mintak maaf sgt2 lau ader yg terasa, me memang dah tak tahan, Me dah penat!!!

2 comments:

Anonymous said...

same2 kasih.. dah jgn sedih lagi, biar je diorang tu,awk tu jge diri elok2 dan jgn biarkan org menguasai diri awk, biar awk yg menguasai diri awk ok! -sory x de google account-love much kak long

siezuka... said...

time kasih banyak2 kak long, sgt2 hargai, love u