Tuesday, 24 May 2011

Nur Kasih - Terbaik!!



review filem nur kasih


Sejuta Tahniah me ucapkan pada pengarah Nur Kasih, Kabir Bhatia movie ni memang terbaik. dari segi drama dah dapat mebuatkan kite mengalirkan air mata apatah lagi kalau dalam movie.

Jalan cerita Movie ni memang tersusun & in this movie kita tak boleh ketinggalan satu part pun, sebab jalan cerita dia dari satu part ke satu part memang berkait rapat. sekalung tahniah me ucapkan kepada para pelakon yang hebat Remy ishak, Tiz Zaqyah, Fizz Fairuz & lain2. dan harus dipuji kepada para pelakon cilik Mia sara nasuha & adik yang memegang watak Ilyas.. pandai mendalami watak yang diberikan. watak2 inilah yang menceriakan disebalik kisah2 sedih dalam Nur kasih.

Lokasi tempat penggambaran memang sangat2 menarik Jordan, betul cakap Tiz macam lukisan. Memang penuh mendalam cinta die, sampai Me bayangkan if me kat tempat Nur, Wah rase cam bahagianye, if dapat husband macam Adam. lagu2 die pun memang terbaik, sangat berkait dengan jalan cerita.

ayat yang paling Me ingat dalam Nur kasih "Kenapa org baik selalu pergi dulu" ayat die sangat menusuk kalbu. Sampai me boleh mengalirkan air mata. Ni movie yang kedua me tengok wayang sampai boleh ngalirkan air mata. First mase cite lagenda budak setan.

And special thanks to my lovely sister & her husband coz belanje me tgk wayang & makan. Thanks dear, sanggup dari puchong datang tgk wayang kat Curve, damansara. Sebab me tak berani nak drive jauh2.

Salam sayang,
Siezuka

2 comments:

cik hani said...

xg tgk lg..

tapi kwn2 cakap cite ni mmg bestt..


bila agaknya nk g tgkk.. huwaaaa...

siezuka... said...

hani dah tgk belum?

cite ni memang best.. g tgk cepat2 k.. :)